Hlavné jedlá

LIPTOVSKÁ RUŽA

Každý región Slovenska ma svoje špeciality.  Na liptove sa okrem halušiek môžete stretnúť s takouto krásnou a chutnou ružou.

Suroviny

4 väčšie plátky bravčové karé, alebo stehno
4 varené vajcia
plátky slaniny na pokrytie štyroch veľkých plátkov
4 ks „široká“ paprika rôznej farby
soľ
3 ks vajcia na obaľovanie
hladká múka
strúhanka
olej na vyprážanie
špáratká

Postup

Bravčové mäso si narežeme na hrubšie plátky, ktoré rozklepeme na čo najväčšie kúsy a osolíme z obidvoch strán. Na každý rozklepaný kus mäska položíme plátky slaniny, a papriku do ktorej vložíme varené vajíčko. Zrolujeme /zabalíme/ a min. 2-3 ks šparatkami spojíme a obalíme v trojobale. Vypražíme vo fritéze, alebo vo väčšom množstve oleja zo všetkých strán. Režeme na dve, alebo 4 časti. Podávame so zemiakovou kašou, alebo zemiakmi na rôzne spôsoby + zeleninový šalát, alebo tatárska omáčka.

TIP: Kto má rad pikantné, pod slaninkou si mäso potrieme pikantnou napr. feferónovou pastou.
Dobrú chuť !!!

recept od: Iva Vargová
https://www.facebook.com/pecenevarenesivou/