Je veľa takýchto dezertov, ale musíme potvrdiť, že tento je najľahodnejší…
Suroviny
Studená silná káva 250-300 ml
mletý zázvor štipka
likér (amaretto) 4 PL
piškóty 200 g
mascarpone syr 500 g
syra ricotta 500 g
práškový cukor 125 g
vanilkový extrakt 1-2 lyžičky
kakaový prášok 2 PL
Postup
Zmiešame kávu, 1 štipku zázvoru a mandľový likér.
Polovicu piškót poukladáme do formy. Zalejeme polovicou ochutenej kávy.
Zmiešame mascarpone, ricottu, práškový cukor a vanilku.
Týmto krémom natrieme piškóty.
Podobne spravíme aj druhú vrstvu.
Poslednú vrstvu dáme krém. Teraz to treba všetko schladiť a nechať spojiť.
Štipku zázvoru vmiešame do kakaového prášku a cez sitko poprášime vrch dezertu pred podávaním.
/recipes-plus.co.uk/