02Tento recept si zamilujete pre krehké mäsko. Jedlá s kyslou kapustou sú proste naj naj naj…
Suroviny
1 kg kyslá kapusta
asi 8 ks zemiakov
8 plátky oravskej slaninky
4 ks kuracie stehná
1 cibuľa
čierne korenie mleté
soľ
grilovacie korenie
vegeta
olej
rasca
Postup
Do stredu pekáča uložím kyslú kapustu, na ňu dám pokrajanú cibuľu.
Na boky pekáča uložím zemiaky , ktoré sú pokrájané na plátky , osolené , okorenené , posypané vegetou , rascou, poliate trocha olejom a premiešané.
Na toto uložím kuracie stehná natriem grilovacím korením, posypem trocha vegetou a na vrch poukladám slaninku a pokvapkám olejom.
Nepodlievam nakoľko všetky suroviny pustia šťavu.
Prikryté dám piecť do vyhriatej rúry 15 min.
Ku koncu pečenia odkryjem a tak dopečiem.
Autorka receptu: Martuška Mlynarciková