Grilujeme, či už na chate, v prírode, doma… Tu je jeden z báječných receptov na grilovanie
Suroviny
vykostené kuracie prsia bez kože 125 g každý, na kocky nakrájané 2 cm. 4 ks
sójová omáčka 4 PL
kukuričný škrob 1 PL
jemne nasekaný cesnak 2 strúčiky
čerstvý zázvor asi 2,5 cm,očistený,jemne nastrúhaný
uhorka,nakrájaná na kocky 1 ks
Arašidová omáčka
arašidový alebo rastlinný olej 2 PL
cibuľa 1/2
jemne nastrúhaný cesnak 1 strúčik
arašidové maslo 4 PL
voda 4- 5 PL
čierne korenie 1/2 lyžičky
Postup
Kuracie mäso nakrájame na kocky
Zmiešame sójovú omáčku, kukuričný škrob, cesnak, zázvor v malej miske a zalejeme kuracie mäso. Zakryjeme a necháme marinovať v chladničke aspoň 2 hodiny.
špajdle namočíme do studenej vody po dobu 30 minút.
Gril si predohrejeme. Mäso napicháme na špajdle.
Pripravené špízy uložíme na predhriatý gril grilujeme 3 až 4 minúty. Otočíme a na každej strane grilujeme .
Medzitým pripravíme omáčku:
rozohrejeme olej na panvici, pridáme cibuľu a cesnak a restujeme na miernom ohni za stáleho miešania asi tak 3 alebo 4 minúty, do mäkka.
Pridáme arašidové maslo, vodu a korenie; varíme na miernom ohni 2 až 3 minúty.
Podávame s horúcou omáčkou a uhorkami.
Zdroj/primerafila.com.ar