Jednoduchý recept plný ázijských ingrediencií. Rýchla príprava a veľká chuti.
Suroviny
Sójová omáčka 3/4 šálky
med 1/4 šálky
nastrúhaný čerstvý zázvor 1 1/4 lyžičky
kuracie prsia alebo stehná 1 kg
Čerstvo mleté čierne korenie
rastlinný olej 4 lyžičky
zelená cibuľka nakrájaná nadrobno 2 ks
Postup
Sójovú omáčku a med privedieme do varu v malej panvici na miernom ohni za stáleho miešania , až kým sa med úplne nerozpustí, asi 5 minút. Pridáme zázvor, pomiešame a odložíme zo sporáka.
Ak použijeme kuracie prsia, položíme ich na dosku a prikryjeme fóliou.
Trocha jemne preklepeme .
Ak použijeme stehná tieto vykostíme a snažíme sa ich pokrájať na plátky.
Mäsko potrieme z každej strany koreninami.
3. Rozohrejeme olej vo veľkej panvici pri vysokej teplote. Pridáme kurča,opečieme z jednej strany asi tak 3 minúty a tiež aj z druhej strany asi 3 minúty.
Znížime teplotu , pomaly nalejeme do predom pripravenej omáčky, a pomaly dusíme,kým nie je mäkké.
Kurča vytiahneme z panvice, necháme odkvapkať z prebytočnej omáčky,dáme na čistú dosku. Omáčku necháme na panvici na miernom ohni, kým mierne zhustne, asi 3 minúty.
Nakrájame kurča priečne asi tak ako je na obrázku.
Naservírujeme na tanier,polejeme hore s omáčkou, a posypeme s jarnou cibuľkou.
Môžeme podávať s ryžou.
Dobrú chuť!
Zdroj/chow.com/