Po dlhšom čase som si opäť našla konečne čas pridať zopár svojich kuchárskych výtvorov, ktoré som si svedomite fotila, i keď som ich nepridávala na Veselú panvičku. Jedným z nich je aj tento receptík na prípravu kuracej pečene troška inak, než som bola zvyknutá doteraz. Vyskúšate túto vylepšenú verziu pečene na šťave aj vy?
ZÁKLADNÉ SUROVINY
kuracia pečeň – 500 gramov,
cibuľa – 1 ks,
zelená paprika – 2 ks,
kápia čerstvá – 2 ks,
paradajkový pretlak – 200 ml,
klobáska – 1 nožička,
šampiňóny – 200 gramov,
voda – 200 ml,
olej – 2 PL
NA DOCHUTENIE PODĽA SVOJEJ CHUTI
soľ,
mleté čierne korenie,
chilli
Postup
Pripravíme si hlbšiu panvicu (na ktorú máme aj pokrievku) alebo stredne veľký hrniec – komu čo lepšie vyhovuje, ja som varila v hlbokej teflónovej panvici 🙂 . Najskôr si nakrájame cibuľu a to na menšie kocky. Ďalej si pripravíme kuracie pečienky, ktoré nakrájame na menšie kúsky, spolu s klobáskou. Do panvice či hrnca si dáme zovrieť olej, na ktorom orestujeme najskôr cibuľu, do ktorej po pár minútkach pridáme i kuracie pečienky spolu s na kúsky nakrájanou klobáskou. Spolu restujeme cca 5 minút.
Medzičasom si nakrájame zvyšné suroviny – t. j. zelenú papriku, kápiu a šampiňóny. Papriku som krájala na menšie pásiky a šampiňóny som len tak hala-bala posekala na menšie kúsky 🙂
Nakrájané papriky spolu so šampiňónmi pridáme k pečienke s klobáskou a pridáme aj rajčinový pretlak a troška vody. Všetko spolu dusíme až do zmäknutia papriky a šampiňónov, cca 25 minút. Pečienku je vhodné dochucovať až na konci varenia, aby nezhorkla, takže všetky koreniny pridávam až po dovarení úplne na záver. Po odstavení z plameňa som teda dochutila podľa seba soľou, mletým čiernym korením a mletým chilli. Premiešame a môžeme servírovať s ryžou, no podľa mňa by bohate postačil i čerstvý chlebík 🙂
/veselapanvicka.sk/ Simonka Trenčanská