Tento recept je pôvodom z Maroka a keďže sa v ňom používajú dve špeciálne ingrediencie, troška sa obávam, či sa niekomu bude chcieť ich zháňať alebo vyrábať (samozrejme uvediem návod na ich výrobu doma), ale keďže toto jedlo je chuťovo proste úžasné, tak sa s vami o recept predsa len podelím a budem dúfať, že ho aspoň niekto z vás vyskúša pripraviť a že neoľutuje. Nech sa vám páči, receptík.
Zdroj/http://veselapanvicka.sk/
autorka : Simonka
SUROVINY NA KURACIE KÚSKY
kuracie stehná vykostené – 2 ks,
baharat korenie – 1 PL,
olivový olej – 1 PL,
soľ,
mleté čierne korenie
SUROVINY NA DRESING
cesnak – 1 strúčik,
limetka – 1 ks,
tahini pasta – 1 PL,
sójová omáčka – 1 PL,
med – 1 PL,
olivový olej – 1 PL
SUROVINY NA KUSKUS
veľký kuskus – 150 gramov
čerstvá mäta – 10 gramov,
červená cibuľa – malá – 1 ks,
šalátová uhorka – 1/2 ks,
soľ