Hlavné jedlá

Kuracie kúsky so sviežim kuskusom na marocký spôsob

Tento recept je pôvodom z Maroka a keďže sa v ňom používajú dve špeciálne ingrediencie, troška sa obávam, či sa niekomu bude chcieť ich zháňať alebo vyrábať (samozrejme uvediem návod na ich výrobu doma), ale keďže toto jedlo je chuťovo proste úžasné, tak sa s vami o recept predsa len podelím a budem dúfať, že ho aspoň niekto z vás vyskúša pripraviť a že neoľutuje. Nech sa vám páči, receptík.

 

Zdroj/http://veselapanvicka.sk/
autorka : Simonka

 

SUROVINY NA KURACIE KÚSKY

kuracie stehná vykostené – 2 ks,
baharat korenie – 1 PL,
olivový olej – 1 PL,
soľ,
mleté čierne korenie

SUROVINY NA DRESING

cesnak – 1 strúčik,
limetka – 1 ks,
tahini  pasta – 1 PL,
sójová omáčka – 1 PL,
med – 1 PL,
olivový olej – 1 PL

SUROVINY NA KUSKUS

veľký kuskus – 150 gramov
čerstvá mäta – 10 gramov,
červená cibuľa – malá – 1 ks,
šalátová uhorka – 1/2 ks,
soľ