Recepty

Krémové karamelové pohladenie

Suroviny

1 1/2 šálky cukru
3 šálky plnotučného mlieka
2 veľké vajcia plus 3 veľké žĺtky
1/8 lyžičky soli
2 lyžičky vanilkového extraktu

Postup

Predhrejte rúru na 170 stupňov. Pridajte do hrnca cukor, 4 lyžice vody aby sa cukor rozpustil. Varte na stredne vysokej teplote sem tam premiešajte, kým karamel začne mať jantárovú farbu, 6 až 8 minút. Rozdeľte karamel do misiek.

V strednom hrnci, zohrejeme mlieko, nesmie vrieť. V stredne veľkej miske rozšľaháme spolu celé vajcia a žĺtky, soľ a zvyšnú 1/2 hrnčeka cukru. Keď je mlieko dosť teplé pridáme jednu naberačku do vajíčok. Dobre rozmiešame, pridáme vanilku a vylejeme do mlieka. Necháme mierne variť. Nalejte do formičiek a dajte piecť na plech, v ktorom je voda. Pečieme asi 35 minút.

Kliešťami vyberte formičky z horúcej vody a necháme mierne vychladnúť. Dajte zachladiť aspoň na 3 hodiny (alebo až 3 dni). Vyklopte formičky na tanier a môžete podávať.
/marthastewart.com/971530/creme-caramel