Tieto kocky si zamilujete. Zavrite oči a nasávajte atmosféru slnečného Paríža.
Suroviny
4 žĺtky
250 g práškového cukru
150 ml vody
150 ml oleja
200 g polohrubej múky
1/2 balíčka prášku do pečiva
1 PL kakaa
4 bielky
Krém
4 x 250 ml šľahačky
3 x 100 g čokolády
malinový džem na potretie
kakao na posypanie
Postup
Deň vopred si pripravíme krém. Uvaríme šľahačky s čokoládou, necháme ich vychladnúť a dáme na noc do chladničky.
Na druhý deň vyšľaháme z chladnej hmoty jemný krém. Žĺtka s cukrom si vymiešame do penista, pomaly pridáme vodu a olej, ručne zamiešame múku s kakaom a práškom do pečiva a na záver zľahka pridáme sneh vyšľahaný zo 4 bielkov.
Pripravenú masu rovnomerne vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 25 minút pri teplote 180 °C.
Upečený koláč potrieme ríbezľovým džemom a potom šľahačkovým krémom. Povrch zákuska ozdobíme preosiatym kakaom a dáme do chladu. Zákusok môžeme ozdobiť aj šľahačkou.
recept od: Iva Vargová
https://www.facebook.com/pecenevarenesivou