Hlavné jedlá, Inšpirácie, Recepty

Krakovská pochúťka

Či ste Slovak, Poliak a či Rumun – Krakovská pochúťka Vám bude chuiť. Jednoduchá príprava i nenáročné suroviny.

Suroviny

6 žemlí,
mlieko,
2 vajcia,
mleté čierne korenie,
zelená petržlenová vňať,
soľ,
400 g údenej klobásy,
1 balíček lístkového cesta,
1 vajce na potretie.

Postup

Žemle namočíme v mlieku a vytlačíme. Pridáme vajcia, ml.čierne korenie,posekanú zel.petržlenovú vňať, soľ, a premiešame.

Do takto pripravenej plnky zabalíme predvarenú a vychladnutú klobásu,potom ju obalíme lístkovým cestom vyvaľkaným natenko, potrieme rozšľahaným vajcom a upečieme vo vyhriatej rúre dočervena.