Arašidové maslo. Alebo ho milujete a nemáte čo riešiť, alebo máte alergiu a tiež nemáte čo riešiť. Existuje ešte aj málopočetná skupina nezaradených 🙂
Suroviny
2 šálky kvalitnej bielej čokolády alebo biele čokoládové lupienky
3/4 šálky arašidové maslo
štvrtina lyžička čistého vanilkový extrakt
Postup
Do hrnca dáme polámanú bielu čokoládu a dáme nad paru rozpustiť.
Pomocou malej lyžičky, natrieme rozpustenou čokoládou po celom vnútri košíčka.
Vrstva čokolády nesmie byť hrubá ani moc tenká. Necháme si čokoládu ešte na poliatie vrchnej vrstvy košíčkov.
Košíčky necháme vychladnúť v chladničke asi na 30 minút.
V malej miske zmiešajte arašidové maslo a vanilkový extrakt do hladka.
Pomocou malej lyžičky, rovnomerne rozdelíme arašidové maslo do čokoládových košíčkov.
Vyrovnáme do hladka.
Rovnomerne rozdelíme zostávajúcu rozpustenú čokoládu a polejeme po vrchu,vyrovnáme a dbáme,aby bola dobre rozotretá aj po okrajoch.
Dáme do chladničky asi tak na hodinu-dve.
..a hotovo,však je lákavý?..:)
Zdroj/http://ilovepeanutbutter.com/