Hlavné jedlá, Inšpirácie, Klasika, Recepty

Konečne poriadné jedlo pre chlapov. Pečené koleno so šťuchanými zemiakmi.

Prípravu tohto jedla si treba naplánovať. Koleno treba piecť pomaly a dlho, aby bolo chrumkavé a šťavnaté.

Suroviny

koleno 1 ks
zemiaky 150 g
slanina 50 g
cibuľa
celé čierne korenie
bobkový list
olivový olej

Postup

Kuchynsky upravené koleno nasolíme a okoreníme.
Vložíme do pekáča. Pridáme bobkový list, celé čierne korenie, zakryjeme alobalom a pečieme v rúre na 80 stupňov 8 hodín.
Zemiaky uvaríme v šupe, ošúpeme a nahrubo nastrúhame.

Nadrobno nakrájanú cibuľu osmažíme spolu s nakrájanou slaninkou na malou množstve oleja do zlatista.
Na tento základ pridáme nastrúhané zemiaky, dochutíme soľou a korením a podávame k mäsku.
Zdroj:http://varenypeceny.markiza.sk/receptar