Dezerty, Koláče, Recepty

Koláč s jablkami a tvarohom – /ze šumavské vesnice/

Báječný koláč na prvý pohľad. Možno ešte trochu práškového cukru na posýpku a bude to pohladenie po brušku.

Suroviny

Cesto
15 dkg polohrubej múky,
5 dkg práškového cukru,
10 dkg masla,
2 žĺtky (bielky dať bokom),
šťava a kôra z 1/2 citrón,
štipka škorice

Jablková plnka
60 dkg jabĺk (zodpovedá asi 5 jabĺk),
šťava z 1 citróna,
10 dkg práškového cukru

Tvarohová plnka
25 dkg tvarohu,
5 dkg polohrubej múky,
2 žĺtky ,
sneh zo 4 bielkov (2 + 2 z cesta),
1/2 deci smotany (nemusí byť,podľa hustoty tvarohu, u vaničkového nie je nutné),
1 vanilkový cukor,
5 dkg hrozienok

Postup

Vytvoríme hladké cesto, ktoré rozvaľkáme a dáme do tortovej formy, ktorú sme vymazali a vysypali hrubou múkou. Dáme do rozohriatej rúry a mierne zapečieme (asi na 10 minút). Jablká nakrájame na plátky a podusíme so škoricou a cukrom. Snažíme sa, aby nezostalo moc šťavy. Necháme vychladiť a navrstvíme na predpečené cesto. Na jablká dáme tvarohovú plnku a pečieme v stredne teplej rúre zhruba 30-40 minút. Koláč necháme v rúre vychladnúť, pretože inak rád ,, padá „. Vychladnutý koláč zdobíme čokoládou.

/recepty-ze-sumavske-vesnice.webnode.cz/