Inšpirácie, Predjedlá, Recepty

Klobásky so zemiakovou kašou v oblátke

Suroviny

1 balenie tortových oblátok,
0,5 kg údenín,
1 vajce,
5 ks zemiaky,
soľ podľa chuti,
rastlinný olej.

Postup

Uvarené zemiaky pretlačíme na kašu, pridáme maslo a premiešame. Zemiaky môžeme trocha zriediť horúcim mliekom, ale naozaj len trocha.

Na pracovnú dosku dáme tortovú oblátku. Oblátku potrieme teplou kašou a na ňu dáme klobásu alebo párok..to je už podľa Vašej chuti. Chvíľu počkáme,nech oblátka navlhne,aby sa dala dobre stočiť do rolky.

…a točíme …

Rolu nakrájame na kúsky asi 3 cm. Vajcia rozšľaháme v miske,dáme štipku soli,pomáčame pokrájané kúsky a orestujeme na horúcom rastlinnom oleji.
Podávame horúce ozdobené zelenými lístkami – bylinkami a môžeme posypať strúhanym syrom.
/vk.com/