Dezerty, Recepty, Torty - sladké, Zdravie

Jogurtovo-čučoriedková torta

Je ľahučký,všetci sa vždy naň tešia…
Recept poslala: Hana Šátralová, Praha

Suroviny

vajcia 2 ks
kryštálový cukor 100 g
horúca voda 2 PL
polohrubá múka 100 g
Plnka
želatína 1/2 vrecka – 10 g
biely jogurt 500 g
čučoriedky 200 g
práškový cukor podľa chuti
číra tortová želatina 1 ks

Postup

Vajcia a cukor kryštál šľaháme asi 2 minúty. Pridáme 2 lyžice horúcej vody a šľaháme do zhustnutia.
Pridáme múku a opatrne zamiešame.
Zmes nalejeme do vymastenej, múkou vysypanej tortovej formy a upečieme pri teplote 180 ° C.
Želatínu zalejeme 80 ml vody, necháme 5 minút napučať, jemne zahrievame, až sa želatína rozpustí.
Do jogurtu dáme podľa chuti práškový cukor a pridáme vlažnú želatínu.
Jogurtovú želatínu nalejeme na chladný tortový korpus, umyté a osušené čučoriedky nasypeme na povrch a mierne zatlačíme do jogurtovej hmoty.
Pripravíme tortové želé podľa návodu a urobíme poslednú vrstvu zákuskov.
Všetko necháme v chlade stuhnúť.