Tento recept je vyskúšaný a overený. Dôležité body sú oddýchnutie pred kysnutím. Dúfam že si pochutíte ako my. 🙂
Suroviny
2 PL kvásku,
150 g ražnej múky,
180 ml vody,
150 g špaldovej múky,
350 g hladkej múky,
250 ml vody,
2 KL soli,
1 KL rasce,
slnečnica
Postup
2 PL kvásku, 150 g ražnej múky, 180 ml vody, nechať rozkvasiť 12 hodín a potom pridať:
150 g špaldovej múky, 350 g hladkej múky, 250 ml vody, 2 KL soli, 1 KL rasce, slnečnica
vypracovať cesto
Nechať 1 a pol hodiny odpočinúť, medzitým 2 x preložiť, potom stočiť do ošatky
zabaliť do igelitu, dať do chladničky pri 7 ° C, ja som mala v chladničke 14 hodín.
Dávala som do rozpálenej rúry na 250 ° C na 15 minút znížiť teplotu a dopiect 30 min. pri 190 ° C.