Dezerty

Jednoduchý jahodový zákusok s bohatým krémom

Pripravte sa na tento chuťový zážitok. Pri tomto koláčiku si zaspomínate na minulé letné dni a budete sa tešiť na tie nadchádzajúce. 🙂

Suroviny

Cesto
250 g hladká múka
250 g práškový cukor
2 PL kakao
1/2 bal. prášok do pečiva
5 ks vajce
100 ml voda
100 ml olej
jahodový džem na potretie cesta

Krém
750 g jemný tvaroh
300 g kyslá smotana
1 bal. vanilkový cukor
3 PL práškový cukor
1 kg čerstvých jahôd /množstvo je dane aj s jahodami na ozdobu/

Šľahačka
3 bal. prášková šľahačka
50 g nutela
350 ml mlieko

Na ozdobu
strúhaná čokoláda

Postup

Žĺtky si vymiešame s cukrom do peny, pridáme, vodu, olej a múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom. Nakoniec primiešame tuhý sneh z bielkov.

Cesto nalejeme do plechu vystlaného papierom a dáme upiecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov.

Tvaroh vymiešame s cukrom a vanilkovým cukrom a pridáme kyslú smotanu

Vychladnuté cesto si natrieme jahodovým džemom, naukladáme jahody narezané na polovičky a prikryjeme ich tvarohovou plnkou.

Dáme do chladu trošku stuhnúť. Medzi tým si vyšľaháme nutelu s mliekom a pridáme práškové šľahačky. Dobre vyšľaháme a natrieme na koláč.

Vrch posypeme strúhanou čokoládou a ozdobíme pred podávaním jahodami. Odporúčam zákusok krájať mokrým zúbkovaným /jahody sú tuhé a sa posúvajú/ nožom a až na druhý deň.

Dobrú chuť !!!