Pripravte sa na tento chuťový zážitok. Pri tomto koláčiku si zaspomínate na minulé letné dni a budete sa tešiť na tie nadchádzajúce. 🙂
Suroviny
Cesto
250 g hladká múka
250 g práškový cukor
2 PL kakao
1/2 bal. prášok do pečiva
5 ks vajce
100 ml voda
100 ml olej
jahodový džem na potretie cesta
Krém
750 g jemný tvaroh
300 g kyslá smotana
1 bal. vanilkový cukor
3 PL práškový cukor
1 kg čerstvých jahôd /množstvo je dane aj s jahodami na ozdobu/
Šľahačka
3 bal. prášková šľahačka
50 g nutela
350 ml mlieko
Na ozdobu
strúhaná čokoláda
Postup
Žĺtky si vymiešame s cukrom do peny, pridáme, vodu, olej a múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom. Nakoniec primiešame tuhý sneh z bielkov.
Cesto nalejeme do plechu vystlaného papierom a dáme upiecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov.
Tvaroh vymiešame s cukrom a vanilkovým cukrom a pridáme kyslú smotanu
Vychladnuté cesto si natrieme jahodovým džemom, naukladáme jahody narezané na polovičky a prikryjeme ich tvarohovou plnkou.
Dáme do chladu trošku stuhnúť. Medzi tým si vyšľaháme nutelu s mliekom a pridáme práškové šľahačky. Dobre vyšľaháme a natrieme na koláč.
Vrch posypeme strúhanou čokoládou a ozdobíme pred podávaním jahodami. Odporúčam zákusok krájať mokrým zúbkovaným /jahody sú tuhé a sa posúvajú/ nožom a až na druhý deň.
Dobrú chuť !!!