Predjedlá

Jednoduchá slaná roláda

Lákavé a samozrejme i chutné.Vhodne na oslavy ak aj pre návštevy.

Suroviny

mlieko 500 ml
múka hladká 9 PL
Feta syr 300 g
sezam 100 g
pražené arašidy 100 g
smotana kyslá 3 -4 PL

Postup

Do hlbokej misky si nasypeme múku, pridáme mlieko a spracujeme cesto. Následne pridáme žĺtky a vyšľahaný sneh z bielkov. Dôkladne spojíme a takto pripravené cesto si navrstvíme na plech (28 x 42 cm), ktorý sme si vyložili papierom.

Dáme piecť pri teplote 170 stupňov po dobu cca 15 minút. Upečené cesto si preložíme spolu s papierom na vlhkú utierku a zrolujeme. Necháme vychladnúť. Z chladného cesta stiahneme papier.
Na panvici si opražíme sezam a tesne ku koncu pridáme nasekané arašidy.
V malej miske si zmiešame kyslú smotanu s postrúhaným feta syrom a takto pripravenú syrovú plnku si navrstvíme na upečené cesto
Posypeme sezamovými semienkami s orechmi a zrolujeme. Stlačíme, aby sme vytlačili vzduch a umiestnime na pár hodín do chladničky. Nakrájame na plátky a podávame.
Plnku si môžeme pripraviť ľubovoľnú. Prajeme Vám dobrú chuť!
Zdroj:http://www.coolinarika.com/