Dezerty

Jednoduchá krémová smotanová torta

Ak máte v v chladničke pol litra kyslej smotany , a neviete, čo s tým robiť, môžete ľahko upiecť lahodnú tortu .

Tento dezert má nielen delikátnu chuť, ale aj jednoduchý spôsob prípravy, ktorý je dostatočný aj pre nováčika pečenia.

Suroviny

Vajcia 4 ks
Zlatý klas-krémový prášok 1 ks
cukor práškový 125 g
prášok do pečiva 1 čl
múka polohrubá 80 g
kakao 1 lyžička
jogurt 1 PL
kyslá smotana 500 g
cukor práškový 100 g

Postup

Vajcia v miske vyšľaháme mixérom,asi 5 min.
postupne pridávame cukor a šľaháme ďalších 5 min.
Múku zmiešame so zlatým klasom,taktiež postupne pridávame k vyšľahaným vajciam,metličkou zľahká premiešame.
Cesto rozdelíme na dvoje,do jedného primiešame kakao.

Formu vyložíme papierom a boky netreba natierať.Cesto vylejeme do formy,rovnomerne rozotrieme a je dobré formou troška potriasť o stôl,aby vyšiel vzduch.
Rúru si nahrejeme na 200 °C a vložíme formu do rúry.Pečieme prvých 5 min.na 200 °C a 20 min na 180 °C.Neotvárať dvierka,aspoň 20 min,aby korpus neklesol.Po vypnutí nechať korpus v rúre s otvorenými dvierkami asi 5 min.
Je dobré nechať korpus vo forme,kým nevychladne.

Rúru si nahrejeme na 200 °C a vložíme formu do rúry.Pečieme prvých 5 min.na 200 °C a 20 min na 180 °C.Neotvárať dvierka,aspoň 20 min,aby korpus neklesol.Po vypnutí nechať korpus v rúre s otvorenými dvierkami asi 5 min.
Je dobré nechať korpus vo forme,kým nevychladne.
A takto upečieme aj druhé cesto.

Kyslú smotanu zmiešame s cukrom môžeme pridať aj vanilkový cukor i oriešky,to už záleží na vašej chuti.

Vychladnuté korpusy pozdĺžne rozrežeme a natrieme kyslou smotanou s cukrom,
Vrchnú,poslednú časť potrieme a posypeme kakaom alebo strúhanou čokoládou.
Dáme do chladničky stuhnúť minimálne na dve hodiny./ak vám tam vydrží/..:)

Zdroj/http://takprosto.cc/