Za chvíľu pripravíte šťavnatú tortu s úžasnou chuťou pečených jabĺk. Tento jednoduchý recept nezabudnete.
Suroviny
– 1,5 šálky múky polohrubej,
– 2 ks vajcia,
– 50 g (40 + 10) masla,
– 1 šálka jogurtu, (alebo kyslá smotana)
– 1 šálka cukru ,
– 2 čl prášku do pečiva (alebo 1 lyžička sódy bikarbóny)
– 1 lyžička vanilkového cukru,
– soľ – na špičku noža;
– 500 g jablká(približne 4-5 jablká)
Postup
Jablká nakrájame na malé kúsky.
Ak je šupa príliš tvrdá, je nutné ju odstrániť. Ak je tenká šupka nakrájame aj s ňou.
Vajcia vymiešame s cukrom, soľou, vanilkovým cukrom.
Pridáme jogurt a rozpustené maslo /40 g/, 10 gramov necháme na vymastenie formy.
Múku zmiešame s práškom do pečiva a nalejeme do nej pripravenú zmes z vajíčiek.
Premiešame. Pridáme jablká. Opäť sa premieša. Cesto vylejeme do formy vymastenej maslom.
Koláč dáme do predohriatej rúry pri teplote (180-200 ° C) a pečieme do zlatista.
/pinme.ru/