Recepty

Jeden, dva, tri – mňamka. Superrýchla torta

Niet na výbornú klasiku. Táto tortička je raz, dva, tri hotová. Vylepšili sme ju o neodolateľný parížsky krém. Tortičku už len dozdobiť a zjesť. Mňam.

Suroviny

1 šálka masla
2 šálky cukru
3 šálky polohrubej múky
4 vajcia
2 lyžičky prášku do pečiva
1 šálka mlieka
250 ml parížskej šľahačky
tortové ozdoby

Postup

Predhrejte si rúru na 175 ° C. Plech vymastite a vysypte múkou.
Zmäknuté maslo a 1 šálku cukru vyšľahajte. Pridajte do cesta žĺtky.
Pridajte postupne múku, prášok do pečiva, prilievajte mlieko do cesta. Vyšľahajte bielky na sneh a postupne zľahka vmiešajte. Dajte do cesta zvyšnú šálku cukru.

Cesto nalejte do formy a pečte pri teplote 175 ° C asi 25 minút.
Vyšľahajte parížsku šľahačku, rozkrojte korpus na polovicu a natrite naň šľahačku. Trochu šľahačky natrite aj na vrch torty a posypte ozdobami.
Zdroj:/allrecipes.com/recipe/8283/one—two—three—four-cake-ii