Koláče

Japonský cheesecake. Iba tri ingrediencie a nebíčko na jazyku!

Je lahodný, rozpúšťa sa na jazyku a pochádza až z ďalekého Japonska. Recept, ktorý zdieľajú milióny ľudí, vám nedá spať, kým ho neskúsite.
Dezerty, ktoré nevyžadujú veľa prísad a vzniknú za pár chvíľ, sú najlepšie. Ocenia ich zaneprázdnené mamičky, ale aj ostrieľané gazdinky, ktorým sa nie vždy chce nasledovať desiatky krokov a inštrukcií z kuchárskej knihy.

Suroviny

vajcia 3ks
biela čokoláda 120g
kremový syr alebo mascarpone 120g

Postup

Japonka Ochikeron spojila dokopy tri ingrediencie. Gazdinky, pripravte si tri vajíčka, 120 gramov bielej čokolády a také isté množstvo krémového syra, napríklad mascarpone.
Keď už máme prísady prichystané, oddelíme si bielka od žĺtok, a potom dáme bielka v mise odpočívať do chladničky. Trúbu si predhrejeme na 170 stupňov Celzia. Ďalším krokom bude rozlámať čokoládu a roztopiť ju nad hrncom s vodou.

Krok číslo tri je veľmi jednoduchý – bielka z vajíčka si vyšľaháme do tuha, pomôcť si môžeme samozrejme aj mixérom. Potom si do dohladka rozpustenej čokolády pridáme krémový syr a premiešame, stále nad parou. Keď splníme tento krok, dáme nádobu so zmesou preč sponad hrnca. Pridáme žĺtka a premiešame.

Postupne popridáme do krémovej zmesi bielka. Najprv jednu tretinu, potom ostatok. Premiešame ručne. Kruhovú misu si vystelieme papierom na pečenie, ktorý si predtým potrieme olejom alebo maslom. Nádobu naplníme zmesou a položíme ju na plech s horúcou vodou.

Takto pripravenú zmes vložte do trúby a pečte 15 minút na 170 stupňov, potom ďalších 15 minút na 160 stupňov a napokon trúbu vypnite a nechajte dôjsť ešte 15 minút. Hotový koláčik môžete posypať cukrom a podávať! No nevyzerá úžasne?