Dezerty, Inšpirácie, Recepty

Jahodová torta z dlhých piškót.

Jahody sú super ovocie. Dobre chutia, dobre vyzerajú a dajú sa kúpiť kedykoľvek. Samozrejme tie najlepšie sú letné.

Suroviny

500 g jahôd
1 balíček vanilkového cukru
250 g tvaroh
2 bielky
100 g cukru
2 listy želatíny
šťava z citróna
30 piškóty /dlhé/
2 korpusy piškótovej torty /alebo jednu ak je vysoká,podľa vašej chuti akú ju chceme mať
5 cl griotka alebo iný alkohol
jahodový sirup alebo džús

Postup

Príprava jahôd:

Odložíme si nejaké pekné celé jahody na výzdobua medzi vrstvy.
Odstránime stonky, umyjeme, poprekrajujeme na plátky.
Ostatné popučíme s vanilkovým cukrom.

Príprava krému:
– Pripravíme si želatinu podľa návodu.Pridáme citrónovú šťavu.
– Vymiešame tvaroh do jemna, pridáme želatinu s citrón.šťavou.
– Vyšľaháme vaječné bielka, postupne pridáme cukor a vymiešame do tuha.Pridáme roztlačené jahody.Všetko spolu premiešame.
Ak máme vysoký korpus prekrojíme na polovicu.

Do formy dáme na dno korpus , na boky uložíme piškóty ako je na obr.
Na korpus trocha pokropíme sirupom a griotkou.
Na to dáme prekrojené jahody a prikryjeme pripraveným krémom.

Znova ďaľšia vrstva korpus pokropený sirupom a griotkou,na to jahody a vrch bude krém.
Dáme do chladničky najlepšie na noc.
Pred podávaním ozdobíme jahodami…
Zdroj/http://gateaux-et-delices.com/