Nielen krásna, ale aj vynikajúca torta. V prípade, že Vám nevadí lepok, môžete použiť namiesto bezlepkových sušienok klasické múkové.
Suroviny
bezlepkové sušienky
maslo 60 g
jahody 200 g
práškový cukor 3/4 šálky
limetka šťava+ kôra 1 ks
mascarpone 250 g
smotanový syr 300 g
smotana 400 ml
Extra jahody na ozdobu
Postup
Sušienky rozmixujte v kuchynskom robote na jemno. Omrvinky zmiešajte s rozpusteným maslom. Rozložíme rovnomerne na dno formy.Formu so zmesou dajte do chladničky kým si pripravíte plnku.
Zmiešajte jahody, cukor, limetkovú šťavu a kôru kuchynskom robote alebo mixéri.
Vo veľkej mise zmiešajte mascarpone, smotanový syra pridajte vyšľahanú smotanu.Pridajte jahodovú dreň a miešajte, do hladka. Nalejte cesto na pripravený korpus, prikryte fóliou a dáme do chladničky stuhnúť najlepšie cez noc. Ozdobte s jahodami a jedlými kvetmi podľa vášho výberu.
Zdroj:http://sweetvioletbride.com/