Dezerty

Najlepší jablčník s kokosovou penou

Jablkové dezerty si zamilujte. Každý deň by ste mali pre svoje zdravie zjesť aspoň jedno jablko.

Suroviny

Cesto:
300 g polohrubá múka ,
200 g Palmarín ,
200 g práš. cukor ,
5 žĺtkov ,
1/2 práš. do pečiva ,
200 ml mlieka ,
kôra z jedného citróna ,
tuk na vymastenie plechu a hrubá múka na vysypanie plechu.

Plnka
1 kg strúhaných jabĺk ,
5 poliev. lyžíc kryštál.cukru ,
1 banánový puding ,
100 g hrozienok ,
3 pol. lyžíc rum.

Sneh
5 bielkov ,
1 lyžička citrónovej šťavy ,
150 g kryštál. cukor ,
5 poliev. lyž. kokosu.

Postup

Žĺtky, Palmarín a práškový cukor vymiešam do krémova. Postupne primiešam preosiatú múku s práškom do pečiva a mlieko. Na koniec do cesta primiešam postruhanú citrónovú kôru. Cesto vylejem na vymastený a múkou vysypaný plech a vo vyhriatej rúre pečiem 30-35 min.

Nahrubo postrúhané jablká dám do kastróla podlejem 150 ml vody , pridám cukor a dusím. Keď jablká zmäknú , primiešam k ním banánový puding rozmiešaný v 100 ml. vody a nechám 1-2 min.prevrieť. Odstavím a vmiešam hrozienka namočené v rume. Plnku navrstvím na predpečený korpus . Na vrch dám kokosový sneh. Dám zapiecť 15 – 20 min.

Z bielkov , citrónovej šťavy a cukru vyšľahám tuhý sneh , do ktorého zľahka vmiešam kokos.
/Martuška Mlynarciková/