Hlavné jedlá

Ivkin granadírsky pochod na jednoducho

Suroviny

400-500g balíček cestovín veľké štvorce
2 veľké cibule
5-6 zemiakov
bravčovú masť, alebo olej
mletú červenú papriku
soľ

Postup

Zemiaky si očistíme a narežeme na kocky a uvaríme v slanej vode do mäkka /môžme ich trošku rozvariť/. Cibuľu si narežeme na hrubšie a dáme opražiť na bravčovú masť do zlatova a potom ju posypeme červenou paprikou /nešetríme, tá dodáva chuť/ zamiešame a hneď vypneme aby paprika nezhorkla, ale chytila farbu. Medzi tým si v slanej vode uvaríme cestoviny.

Do misy si nasypeme scedené zemiaky, ktoré ledabolo popučíme vidličkou, pridáme scedené cestoviny a nakoniec to celé polejeme zmesou cibule papriky a masti a dobre premiešame. Podľa potreby osolíme a podávame s kyslou uhorkou.

recept od: Iva Vargová /facebook.com/pecenevarenesivou/