Hlavné jedlá, Inšpirácie, Recepty

Hovädzie závitky plnené praženicou,hubami a kapiou

Nenáročný recept záujme svojim výsledkom.  Báječné rolky vás prekvapia svojou rafinovanou chuťou.

Suroviny

400 g hovädzieho mäsa,
soľ,mleté čierne korenie,
1 PL kečupu,
1 cibuľa do praženice,
50 g šampiňónov,
3 vajcia,
1 kapia,
50 g údenej klobásy,
50 g tuku,
1 veľká cibuľa,
mäsový vývar,
20 g hladkej múky

Postup

Mäso nakrájame na tenké plátky, ktoré naklepeme, osolíme, okoreníme ml.čiernym korením a potrieme kečupom. Cibuľu pokrájanú nadrobno, speníme na troche tuku, pridáme pokrájané šampiňóny a udusíme.

Potom primiešame vajcia, pokrájanú kapiu a pripravíme riedku praženicu, ktorú rozvrstvíme na plátky mäsa.

Na praženicu dáme kúsky údenej klobásy,plátky mäsa zvinieme, previažeme niťou, opražíme v rozohriatom tuku, pridáme cibuľu pokrájanú nadrobno, podlejeme mäsovým vývarom a udusíme do mäkka. Šťavu zahustíme múkou, povaríme a precedíme. Závitky zbavíme nití a pokrájame.