Ovsené vločky sú ideálnym zdrojom bielkovín a zdravých tukov. Obsahujú bielkoviny a značné množstvo vitamínov B, E, ďalej železo, vápnik, lecitín a fosfor. Guľky začnú byť veselé po 8mej guľke pre dospelých… 🙂
Suroviny
ovsenné vločky 200 g
maslo 100 g
práškový cukor 100 g
kakao 3-4 PL
rum (podľa potreby a chuti)
kokos na obaľovanie
Postup
Ovsené vločky nasucho opražte na panvici a nechajte vychladnúť.
Potom ich pomeľte na mäsovom mlynčeku.
Primiešame ostatné suroviny a vypracujeme cesto.
Rum dávkujete podľa potreby a dospelosti konzumentov. 🙂
Zo vzniknutej masy tvarujte guľky, ktoré obalíte v pripravenom strúhanom kokose.
Hotové ukladajte na papierový košíček.
Ak robíte guľky pre deti tak dajte namiesto rumu pomarančovú šťavu, alebo vlažnú vodu (podľa potreby)
/zdravieastyl.sk/