Hlavné jedlá

Báječné gratinované zemiaky s mletým mäsom a syrom

Suroviny

Zemiaky – 1,3 kg,
mleté hovädzie mäso – 500 g,
cibuľa – 2 ks,
rastlinný olej – 1 polievková lyžica,
smotana – 4 lyžice,
tvrdý syr-nastrúhaný – 150 g,
mleté čierne  korenie  – podľa chuti,
maslo na vymastenie formy – 1 lyžička,
soľ – podľa chuti

Postup

Zemiaky očistíme a dáme variť do osolenej vody do mäkka. Medzitým si orestujeme nakrájanú cibuľku.Pridáme zomleté mäso a soľ a korenie podľa chuti.Posmažíme.
Keď sa nám zemiaky uvarili,pretlačíme ich. Zoberieme zapekaciu misku,potrieme maslom a dáme polovicu pretlačených zemiakov,urovnáme a mierne potlačíme.

Navrstvíme mleté mäsko a naň dáme druhú polovicu zemiakov.Lyžicou urovnáme. Potrieme smotanou a posypeme strúhaným syrom.

Dáme do predohriatej rúry na 180 stupňov asi tak na 40 minút. Rozdelíme na porcie a podávame horúce.
Ako doplnok môže byť kyslá smotana, kečup alebo majonéza…
Zdroj/http://cookandyou.ru/