Hlavné jedlá

Francúzske kuracie roládky. Delikatesa ktorá prekvapí svojou chuťou.

Suroviny

kuracie prsia 4 ks
šunka 8 plátkov
syr Niva 1 ks
Encián 1 ks
lúpané mandle 50 g
maslo
francúzska horčica
mleté čierne korenie
hladká múka 1 PL
sladká smotana

Postup

Kuracie prsia umyjeme a každé priečne rozrežeme na dva plátky. Naklepeme, osolíme, okoreníme a potrieme horčicou. Na každý plátok mäsa položíme šunku. Syry nakrájame na trojuholníky a na každý plátok mäsa so šunkou dáme jeden plátok Nivy, jeden plátok Enciánu a 3-4 mandle.

Plátky mäsa opatrne zrolujeme, zopneme špáradlom alebo zviažeme špagátikom a na rozohriatom masle zo všetkých strán opekáme do červena. Spolu s mäsom opekáme zvyšné mandle, ktoré po opečení ihneď vyberieme. Roládky podlejeme vodou a prikryté dusíme domäkka. Po udusení ich vyberieme a odložíme na teplé miesto. Výpek prelejeme do hlbšej misky.

Do výpeku pridáme 1 lyžicu hladkej múky, trocha opečieme, potom pridáme podľa chuti horčicu, podlejeme vodou, rozmiešame a trocha podusíme. Pridáme na zjemnenie smotanu a krátko povaríme. Omáčku nesolíme, lebo výpek je zo syrov dosť slaný. Nakoniec omáčku dohladka rozmixujeme tyčovým mixérom.
Roládky podávame s farebnými cestovinami poliate omáčkou a posypané opraženými mandľami.
Recept od: Nový Čas pre ženy