Dezerty

Francúzske karamelové kocky

Autorka receptu/ Martuška Mlynarciková

 Suroviny

6 ks vajíčka ,
6 poliev.lyžic kryštálový cukor ,
1 pol. lyžica kakao ,
5 lyžíc polohrubá múka ,
1 ks prášok do pečiva ,
50 ml.olej.Plnka
1 l voda ,
3 ks zlatý klas ,
130 g cukor ,
1 ks vanilkový cukor ,
2 poliev. lyžice kakao ,
7 bielka.
Šľahačkový krém
4 poliev.lyžice kryštálový cukor ,
300 ml. mlieka ,
2 ks šľahačka v prášku.

Postup

Bielky s cukrom vyšľahám na tuhý sneh, pridám olej ,žĺtky a zľahka vmiešam múku s práškom do pečiva a kakao. Cesto rovnomerne rozotriem na vymastený a múkou posypaný plech a upečiem.

Väčšiu časť vody dám zovrieť ,pridám 70 g kryštálový cukor a vanilkový cukor a vo zvyšnej vode rozmiešam Zlatý klas uvarím kašu. Do horúcej kaše potupne zamiešam sneh zo 7 bielkov a 60 g cukor, Do polovice plnky vmiešam kakao. Na cesto natriem najprv svetlú a potom tmavú plnku.

Cukor skaramelizujem zalejem mliekom a rozvarim, dám do chladničky na niekoľko hodin alebo na celú noc . Potom do toho pridám šľahačky v prášku a vyšľahám. Natriem na plnku a ozdobím postrúhanou čokoládou