Recepty

Fantastický krém do torty, ktorý chutí ako zmrzlina

Fantastický a chutný krém, ktorým môžete naplniť rôzne zákusky alebo tortu

SUROVINY

500 g kyslá smotana
1 ks citrón – kôra
2 ks vajcia
3 lyžice hladká múka
180 g kryštálový  cukor
1 ks vanilkový struk
250 g maslo

POSTUP

Do hrnca nalejeme vodu a dáme ju zovrieť – pripravíme si vodný kúpeľ.
Do druhej misky dáme kyslú smotanu, vajíčka, vnútro z vanilkového struku, citrónovú kôru, múku a cukor a všetko spolu premiešame do jednotnej hmoty bez hrudiek. Najlepšie je to premiešať metličkou, nie vareškou.

Takto vymiešanú hmotu dáme do vodného kúpeľa a šľaháme do zhustnutia. Hustú hmotu odstavíme z vodného kúpeľa a necháme vychladnúť.
Maslo vyšľaháme mixérom do peny, postupne po lyžiciach pridávame vychladnutý „puding“ a vyšľaháme hladký krém.