Klasika, Koláče, Recepty

Fánky – potešte sa aj po fašiangoch

Traduje sa že fánky a šišky sú najlepšie na fašiangy. Ale opak je pravdou! Fánky a šišky sú najlepšie teplé a sladké.

Suroviny

mlieko 1 dcl
pivo 1 dcl
ocot 2 PL
hladká múka 9 PL
vajce 1 ks
soľ na špičku
káv. lyžičky prášok do pečiva
1 ks maslo alebo Hera
12 dkg práškový cukor
vanilkový cukor na obaľovanie

Postup

Všetky ingrediencie zmiešať a vypracovať cesto,tak aby sa cesto nelepilo na dosku. Hneď po spracovani vyvalkať, narezať na štvorce/trojuholniky/kosoštvorce – ako sa komu páči, v strede urobiť radielkom dva rezy a hned vysmážať na tuku do zlatista.

Vysmažené kúsky nechať odsať na kuchynskej utierke a obalovať v zmesi cukrov.