Dezerty

Dunajské rezy s jahodami

Svieži dezert vhodný na každú príležitosť…

Suroviny

vajcia 6 ks
múka polohrubá 120 g
Piškóty 2 vrecká
kyslá smotana 2 kelímky
vanilkový cukor 1 ks
citrónová šťava 2 lyžičky čaj.
želatina 1 ks
Želatínový stužovač Dr. Oetker 1 bal.
kakao 2 PL
marmeláda 3 PL
vaječný likér 10 ml
tvaroh 1 kelimok
práškový cukor 200 g
jahody 200 g
Smotana šlahačková 1 balíček

Postup

6 vajec (žĺtka a bielky zvlášť), 120 g cukru, 2 PL kakaa dosypať do 120 g polohrubou múkou.
Z daných surovín upečieme piškótu.
Po vychladnutí potrieme marmeládou, poukladáme piškóty, pokvapkáme vaječným likérom.
Medzi piškóty pokladieme kúsky jahôd (ja som dala mrazené).
2 kyslé smotany,1 tvaroh, ušľahať s vanilkovýmm cukrom a 80 g práškového cukru. Pridáme asi 2 ČL citrónovej šťavy a vmiešame ušľahanú smotanu na šľahanie.

To všetko pomaly vmiešame do želatínového ztužovača Dr. Oetker (pripraveného podľa návodu).
Nalejeme na piškóty.
200 g mrazených jahôd rozmixovať s 2 PL cukru pridáme 1/4 balíčku rozpusteneho práškového želé a nalejeme na svetlý krém.

Grilovacou ihlou vytvoríme kruživými pohybmi dúhovanie. Dôkladne vychladíme (najlepšie do druhého dňa)
Dobrú chuť!

Zdroj/http://www.zorka.estranky.cz/