Zdravie

Cuketa kastról..:)

K tomuto jedlu čo dodať…nič, len popriať dobrú chuť..:)

Suroviny

Cuketa 600-700 g
šalotka 1 ks
syr 50-60 g
vajcia 3 ks
múka hl.alebo polohrubá 150 g
mlieko 80 ml
rastlinný olej 60 ml
Dijon horčica 1 PL
soľ,čierne korenie podľa chuti
Kajenské korenie štipka

Postup

Nakrájame cukety na tenké plátky .

Cibuľu nakrájame na tenké prúžky-kolieska

4. Na hrubom strúhadle nastrúhame syr.

Zmiešame múku, soľ, korenie a všetky koreniny podľa vášho výberu.

Rozšľaháme vajcia do peny.
Pridáme múku a dobre premiešame.
Prilejeme mlieko a vymiešame znovu do hladka.
Pridáme rastlinný olej, znovu rozšľaháme do hladka.

V prípade potreby pridáme dijónsku horčicu.
Pridáme nastrúhaný syr.
Dobre premiešame s lyžicou.

Pridáme cukety a cibuľu .. Dobre premiešame.

Hmotu dáme do vymastenej formy. Pečieme v predhriatej rúre, pri 200ᵒ stupňoch približne 35 až 45 minút.

Necháme kastról mierne vychladnúť. Môžu sa tiež pridať cherry paradajky, syr, nejaké korenie alebo byliny a tak ďalej. Dobrú chuť!

Zdroj:http://vk.com/