Recepty od Martušky majú v sebe pridanú hodnotu ktorú netreba zdaniť. Som zvedavá či ju objavíte v týchto úžasných rezoch.
Suroviny
200 g polohrubá múka ,
200 g cukor krupica ,
5 ks vajíčka ,
1/2 prášok do peč. ,
1 dcl horúca voda ,
1 dcl olej ,
2 pol. lyžice kakao.
Gaštanová plnka
2 vrchovaté pol. lyžice hladká múka ,
250 ml mlieko ,
2 žĺtky ,
3 pol. lyžice kryštál. cukor , 250 g gaštanové pyré , 150 g masla.
čokoládová plnka
4 pol. lyžice kryštál. cukor ,
2 pol. lyž. voda ,
štipka škorice ,
štípka soľ ,
150 ml smotana na šľahanie ,
120 g maslo ,
100 g horká čokoláda ,
1 vanilkový cukor ,
pikantný džem.
Postup
žĺtky a kryšt. cukor vyšľahám do peny , pridám horúcu vodu a olej. Dobré vymiešam. Striedavo pridám sneh z bielkov a múku zmiešanú s práš. do peč. a kakao. Dám na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečiem na 175 stup. 15 – 20 min.
Na suchej panvici skaramelizujem cukor , podlejem 2 lyžic. vody a nechám rozpustiť. Do rozpusteného karamelu pridám šľah. smotanu , štipku škorice , štipku soľ. Na miernom ohni nechám prevrieť.
Odstavím a do horúceho polámem čokoládu a metličkou dobre vyšľahám. Pridám zmäknuté maslo a vyšľahám na hladký krém. Dám trochu do chladničky.
Do hrnca dám variť mlieko s cukrom , vanilkovím cukrom a štip. soli. Z mlieka trochu odoberiem a do toho vmiešam hladkú múku a žltky. Vlejem do vriacého mlieka a uvarím puding. Do hotového trochu vychladnutého pudin.pridám gaštanové pyré a dobré spolu vymiešam. Na koniec pridám maslo a vyšľahám plnku do hladká.
Na upečený ešte teplý plát natriem džemom. Po vychladnutí natriem gaštanovú plnku a ďalšia vrstva bude čokoládový krém.
Zúbkovanou cukrárenskou stierkou si upravím povrch zákuska a dám do chladu stuhnúť.