Čo pripraviť pre návštevu a nielen pre návštevu,pochutnajú si na tejto torte všetci a dlho Vám v chladničke nevydrží…
Ak máte smotanu, banány a perníčky máte výbornú pochúťku … tak ideme na to ..:!
Suroviny
Čokoládové perníky/okrúhle perníčky,kúpite v Lídli/ 600 g
kyslá smotana 600 ml -800 ml
banány 2 ks
práškový cukor 100 g
vlašské orechy pomleté 100 g
strúhaný kokos
strúhaná čokoláda
Postup
Pripravíme si misku a vystelieme ju potravinárskou fóliou.
Perníčky poprekrajujeme pozdĺžne na polovice.
Banány nakrájame na kolieska.
Smotanu zmiešame s s práškovým cukrom a zomletými orechami.
Pokrájané perníky namáčame v kyslej smotane a ukladáme na dno misky. Medzery, ktoré vzniknú medzi perníčkami vyplníme kyslou smotanou. Ďalej poukladáme banánové kolieska, na ktoré opäť vrstvíme perníky a medzery vypĺňame kyslou smotanou. Takto pokračujeme, kým miska nie je plná.
Posledná vrstva budú perníky, ktoré posypeme strúhaným kokosom.
Takto naplnenú misku vložíme asi tak na 4 hodiny do chladničky. Potom tortu vyklopíme, odstránime fóliu a môžeme podávať.
Servírujeme posypané postrúhanou čokoládou,poprípade podľa svojej fanntázie.
A už sa slinky zbiehajú, prajeme dobrú chuť!
Zdroj:domohozyajka.com/