Dezerty, Inšpirácie, Recepty

Čokoládové makrónky starej matere.

Nenáročný koláč na prípravu. Príjemná chuť čokolády a kokosu vyčarí na tvári úsmev.

Suroviny

Základná vrstva:
3/4 šálky  maslo, nakrájame na  kúsky
2 šálky hladkej múky
1/2 šálky kryštálový cukor
1/2 lyžičky soli

Čokoládová vrstva:
285 g polo- sladké čokoládové lupienky

Vrchná vrstva:
4 bielky
3/4 šálky kryštálového cukru,
1/2 šálky hladkej múky
200 g  strúhaný kokos

Postup

Predhrejte rúru na 180 stupňov. Do mixéra dáme nakrájané maslo, múku, cukor a soľ. Vymiešanú zmes dáme na vymastený menší plech. Pečieme 15-17 minút, do zlatohneda.

Kým sa pečie spodná vrstva, pripravíme si vrchnú vrstvu.

Nastrúhanou čokoládou posypeme horúci koláč, necháme roztopiť, rovnomerne rozotrieme stierkou. Vyšľaháme bielky s cukrom dotuha. Vmiešame múku s kokosom.

Túto zmes rozotrieme na čokoládovú vrstvu a  pečieme 25-30 minút, dozlatista.
/grandmotherskitchen.org/