Hlavné jedlá

Neskutočné bylinkové kuracie stehná s pečenou zeleninou

Lahodná pochúťka ktorá nezaťaží vaše bruško a zanechá príjemný pocit.

Suroviny

kuracie stehná – 4 ks
pomaranč – 2 ks,
citrón – 2 ks,
cesnak – 4 strúčiky,
med – 2 ČL,
olivový olej – 2 PL,
mletá červená paprika – 2 ČL,
čerstvý rozmarín – 4 vetvičky,
čerstvý tymián – 4 vetvičky,
mleté čierne korenie,
soľ
stredne veľká cuketa – 3 ks,
baklažán – 2 ks,
červená hrubá paprika – 1 ks,
žltá hrubá paprika – 1 ks,
mleté čierne korenie,
soľ,
olivový olej

Postup

Rúru predhrejeme na 200 stupňov Celzia a pripravíme si kuracie stehná. Umyjeme ich a z oboch strán osolíme. Následne ich vložíme do pekáča.

V malej miske si pripravíme marinádu. Do misky postupne pridávame všetky suroviny, t.j. olivový olej, ďalej pridáme pretlačený cesnak, vyžmýkame 1 citrón a 1 pomaranč, pridáme pretlačený cesnak, med, nasekané bylinky – rozmarín a tymián a dochutíme koreninami – mletou červenou paprikou, mletým čiernym korením a soľou. Dôkladne premiešame a túto zmes navrstvíme lyžicou na kuracie stehná.

Druhý pomaranč a citrón si pokrájame na kolieska a poukladáme na mäso. Všetko spolu pečieme približne hodinu – hodinu a pol.
Podávame s pečenou zeleninou, ktorú pripravíme veľmi jednoducho. Najskôr si pripravíme plech, ktorý vyložíme papierom na pečenie. Cukety a baklažány si dôkladne umyjeme – nešúpeme ich, len ich pokrájame na hrubšie a väčšie kusy a vložíme na plech.

Ďalej si očistíme papriky, ktoré taktiež nakrájame na väčšie kúsky a pridáme k cukete a baklažánu. Zeleninu jemne posypeme mletým čiernym korením a soľou a pokvapkáme olivovým olejom. Všetko som spolu piekla približne na 200 stupňoch približne pol hodinu.
Takto vyzerá mäsko, keď je upečené…
Nech sa páči, môžeme servírovať 🙂