Hlavné jedlá

Čipkované lievance

Krásne lievance ktoré potešia oko aj žalúdok.

Suroviny

1 šálka pšeničná múka hladká,
1 1/2  šálky mlieko,
2 stredne veľké vajcia,
1-2 lyžice cukru,
1/4 lyžičky soli,
2 lyžice oleja + na vysmážanie,
1/2 lyžičky sódy bikarbony

Postup

Do múky pridáme jedlú sódu, cukor, vajcia, soľ. Mlieko sa zahreje na 50 stupňov a pridáme do múky,vymiešame cesto. Na konci pridáme rastlinný olej.
Cesto môžme dať do vrecúška alebo fľaše s uzáverom do ktorého spravíme dierku. Na panvicu dáme trocha oleja a vrecúškom na zdobenie alebo z fľašou robíme akékoľvek vzory.
Lievance môžu byť naplnené, napríklad mletým ​​mäsom zabaleným v šalátovom alebo špenátovom liste. Alebo si môžeme dať podľa svojej chuti plnku.
/gastronom.ru/