Hlavné jedlá

Čínske kuracie s medovo-zázvorovou omáčkou

Delikatesa pre mslné jazýčky na čínsky spôsob. Jednoduchá príprava a orientálne zaujímavá chuť.

Suroviny

Kuracie mäso 1 kg
olej na vyprážanie

Cestíčko
vajce 1 ks
bielok 1 ks
kukuričný škrob 4 KL
minerálna voda 1/2 šálky
hladká múka ¼ šálky
prášok dopečiva 1 KL
soľ štipka

Omáčka
voda ½ šálky
med 3 KL
strúhaný cesnak 3 KL
sezamový olej 2 PL
strúhaný čerstvý zázvor 1 PL
soľ
ryžový ocot
kukuričný škrob
sézamové semienka

Postup

Zmiešame všetky ingrediencie na prípravu cestíčka zamiešame a necháme pol hodiny.
Namočené kuracie kúsky v cestíčku pomaly osmažíme z každej strany.Keď budú hotové dáme na papierový obrúsok,aby absorboval zbytočný olej.

Na panvicu dáme sézamový olej,pridáme zázvor a cesnak a orestujeme pol minúty,pridáme med,ocot,vodu a soľ,pomiešame.
Do vody dáme 1 lyžičku škrobovej múčky dobre rozmiešame.
Zmiešame a krátko povaríme.

Kúsky kurčaťa posypeme sezamovými semienkami a dáme do omáčky.
Zdroj/http://ovkuse.ru/