Inšpirácie, Recepty, Rôzne

Báječná cícerová nátierka, ktorá nezaťaží váš organizmus

Pomazánky sú obľúbené raňajkové jedlo. Ale zasýtia Vás aj na olovrant či ľahkú večeru. Nezabudnite že príprava na túto pomazánku začína už večer.

Suroviny

100 g cíceru,
1 strúčik cesnaku,
1 bobkový list,
1 cibuľa,
2 lyžice oleja,
1 lyžička vegety,
ml. čierne korenie,
šťava z citróna,
2 lyžice posekanej petržlenovej vňate

Postup

Deň vopred namočený cícer uvaríme v osolenej vode s bobkovým listom.
Cícer scedíme a vodu v ktorej sa varil, odložíme.

Cícer, cesnak, pokrájanú cibuľu, olej a vegetu zmixujeme.
Pridáme 6 lyžíc vývaru z cícera, okoreníme, pokvapkáme citrónovou šťavou a premiešame.
Zľahka vmiešame petržlenovú vňať a necháme na chladnom mieste postáť.

Vyskúšajte vymeniť cesnak za horčicu. Zjemníte tak chuť nátierky.