Pomazánky sú obľúbené raňajkové jedlo. Ale zasýtia Vás aj na olovrant či ľahkú večeru. Nezabudnite že príprava na túto pomazánku začína už večer.
Suroviny
100 g cíceru,
1 strúčik cesnaku,
1 bobkový list,
1 cibuľa,
2 lyžice oleja,
1 lyžička vegety,
ml. čierne korenie,
šťava z citróna,
2 lyžice posekanej petržlenovej vňate
Postup
Deň vopred namočený cícer uvaríme v osolenej vode s bobkovým listom.
Cícer scedíme a vodu v ktorej sa varil, odložíme.
Cícer, cesnak, pokrájanú cibuľu, olej a vegetu zmixujeme.
Pridáme 6 lyžíc vývaru z cícera, okoreníme, pokvapkáme citrónovou šťavou a premiešame.
Zľahka vmiešame petržlenovú vňať a necháme na chladnom mieste postáť.
Vyskúšajte vymeniť cesnak za horčicu. Zjemníte tak chuť nátierky.