Recepty

Chrumkavé jablká v karamelovom župane

Neuveriteľne lákavý a šťavnatý poklad v podobe jabĺčok, ukrytý v chrumkavej kôrke z karamelu. Ovocnú misu na oslave môžete dozdobiť týmto krásnym dezertom a doviesť pohostenie do dokonalosti.

Suroviny

15 jabĺk
2 šálky cukru
1 šálka kukuričného sirupu
1 1/2 šálky vody
8 kvapiek červenej potravinárskej farby

Postup

Dajte na plech papier na pečenie, na ktorý budete ukladať jablká. Vložte paličky do celých jabĺk do stredu.
V hrnci zmiešajte cukor, kukuričný sirup a vodu. Povarte, aby sa cukor roztopil a vznikol karamel. Odstráňte z tepla a vmiešajte potravinárske farbivo.
Ponorte jabĺčko do pripraveného karamelového sirupu a rovnomerne ho obaľte. Položte na pripravený plech, aby dobre stuhli. Môžete podávať.