Dezerty

Charlotta – krásna klasika s jednoduchou prípravou. Tento dezert poteší všetkých.

Na prvý pohľad možno vyzerá zložito a náročne. Pri príprave ale prídete na to že jednoduchšie to byť nemôže. Teda môže, ale to už je o inom koláči… 🙂

Suroviny

Vajcia 4 ks
cukor 120 g
polohrubá múka 100 g
vanilkový puding 1 ks
kypriaci prášok 1 ks
džem 1 šálka
jahodový jogurt 1 l
jahodový kompót 1 plechovka
cukor 120 g
plátková želatina 2 bal.
trocha mandľového likéru

Postup

Žĺtky vyšľaháme s cukrom a postupne pridávame múku zmiešanú s balíčkom pudingu a kypriacim práškom.
Nakoniec pridáme aj tuhý sneh z bielkov.
Dáme piecť.
Ešte za tepla roládu stočíme a polovychladlú natrieme džemom.

Vo väčšej miske rozmiešame jogurt s cukrom a kúskami jahôd.
Plátky želatíny dáme napučať do trošky vody podľa návodu.
Šťavu z kompótu aj s želatínou mierne ohrejeme a miešame, kým sa nerozpustí.
Do schladnutý želatínové zmesi dáme pár lyžíc jogurtu, likér a až potom všetko pridáme do jogurtovej masy.
Vychladnutú roládu nakrájame.

Misku vystelieme potravinárskou fóliou.
Vyložíme ju plátkami rolády, a keď jogurtová hmota mierne stuhne, vlejeme ju do misky.
Vložíme do chladničky, najlepšie na celú noc.

Autor receptu/Daniela Ballayová, Nové Zámky