Dezerty

ČERTOVSKÉ REZY

Čertovské rezy, ktoré sú anjejsky chutné.

Suroviny

Maslový krém
600 ml mlieka
150g hl.múky
7 žltkou
150g rozpustenej bielej čokolády
300g pr.cukru
300g masla
1 vanilka

Bielková vrstva
7 bielkov
300g pr.cukru nad parou vyšlahat do tuha.

Postup

Mlieko, hladkú múku, vanilku a žĺtky uvaríme na kašu.
Do ešte teplého pridáme bielu čokoládu. Premiešame.
Vymiešame maslo s pr. cukrom. Keď je kaša vychladnutá spojíme s maslom.
Kakaová šľahačka: Najskôr si vyšľaháme šľahačku s 1 vanilkou a 1 pl.kakaa do tuha.
V inej miske treba rozmiešať 1 želatínový stužovač s 1dcl. vlažnej vody a do toho pridávať kakaovú šľahačku.
Postup plnenia: Hnedý plát, žĺtkový krém, hnedý plát, bielkový sneh a na koniec kakaová šľahačka. Na vrchu som posypala jemne suchým kakaom.

/anickacka.blog.cz/