Trochu cesta a veľa čokolády. Presne takýto je tento dezert. Krémový a jednoduchý.
Suroviny
– 4 vajcia
– 100 g práškového cukru
– jednu polievkovú lyžicu vody
– 1/2 l mlieka
– 150 g + 40 g bielej čokolády
– 100 g masla
– 115 g múky polohrubej
– štipka soli
Postup
Predhrejte rúru na 150 ° C
Vymiešame žĺtky s cukrom a vodou.
Rozpustíme 150 g bielej čokolády a masla v mikrovlnnej rúre alebo vo vodnom kúpeli. A primiešame ju do žĺtkov. Potom pridáme múku. Zahrejeme mlieko a nalejeme ho do cesta.
Bielky vyšľaháme do tuha a jemne primiešame do cesta.
Nalejeme do vymastenej formy , ideálna je priemer 22 cm .
Pečieme 50 minút.
Rozpustíme 40 g bielej čokolády a dáme ju na vrch koláča a posypeme práškovým cukrom.
Dajte niekoľko hodín v chladničke pred podávaním.
/gateaux-et-delices.com/