Ostala Vám zemiaková kaša a nikto už nechce? Využite ju ako základ pre tieto báječné bryndzové pirohy.
Suroviny
2 – 3 lyžice zem. kaše,
250 – 300 g bryndze,
200 – 300 g polohrubej múky,
1 vajce,
100 g, ale môže byť aj 200 g údenej slaninky,
kyslá smotana,
soľ,korenie,
mladá zelená cibuľka
Postup
Ostalo mi trochu zemiakovej kaše, pridala som polohrubú múku a 1 vajíčko.
Urobila som cesto, ktoré som vyvaľkala a hrnčekom vykrojila, naplnila bryndzou, dala do vriacej vody.
Medzitým som nakrájala slaninku,ktorú som nakoniec osmažila,jarnú cibuľku a zvyšnú bryndzu som vymiešala s kyslou smotanou.
Hotové pirohy som vybrala z vody,poliala vymiešanou bryndzou, navrch som dala slaninku a jarnú cibuľku.
Dobrú chuť!
autorka receptu/Simonka Polacká