Hlavné jedlá

Bravčové karé s horčicovou omáčkou na Martuškin spôsob

Overený recept, ktorý sa istotne podarí.  Dúfam že aj Vaša omáčka bude taká báječná.

Suroviny

Potrebujeme:
600-700 g bravčové karé,
4 strúčiky cesnak  / neolúpaný /,
2 -3 ks bobkový list ,
korenie na „bravčové pečené“ alebo provensalské,
olej

Omáčka:
2 poliev. lyžice olej ,
1 poliev. lyžice  hlad. múka ,
1 1/2 poliev. lyžice horčica ,
1 1/2  dcl mlieka ,
3 dcl vývar alebo bujón.

Postup

Karé vcelku prudko zo všetkých strán poopekám.
Dám na pekáč okorením, osolím na karé dám bobkový list a cesnak, podlejem vodou cca 1 1/2 dcl prikryjem a pečiem asi 1 hod.

Na oleji opražím múku zalejem mliekom.
Horčicu rozmiešam vo vývare prilejem aj výpek a pridám do omáčky ak treba osolím, ale radšej ochutnám vývar- môže byť slaný.
Precedím cez sitko.

Dobrú chuť!