Overený recept, ktorý sa istotne podarí. Dúfam že aj Vaša omáčka bude taká báječná.
Suroviny
Potrebujeme:
600-700 g bravčové karé,
4 strúčiky cesnak / neolúpaný /,
2 -3 ks bobkový list ,
korenie na „bravčové pečené“ alebo provensalské,
olej
Omáčka:
2 poliev. lyžice olej ,
1 poliev. lyžice hlad. múka ,
1 1/2 poliev. lyžice horčica ,
1 1/2 dcl mlieka ,
3 dcl vývar alebo bujón.
Postup
Karé vcelku prudko zo všetkých strán poopekám.
Dám na pekáč okorením, osolím na karé dám bobkový list a cesnak, podlejem vodou cca 1 1/2 dcl prikryjem a pečiem asi 1 hod.
Na oleji opražím múku zalejem mliekom.
Horčicu rozmiešam vo vývare prilejem aj výpek a pridám do omáčky ak treba osolím, ale radšej ochutnám vývar- môže byť slaný.
Precedím cez sitko.
Dobrú chuť!