Dezerty

Báječná nepečená banánovo – pudingová torta

Pri pohľade na túto dobrotu je každému jasné že to nebude úplne jednoduché.  Ako dobré vyzerá,  tak dobré aj chutí.

Suroviny

Vanilková plnka:
mäkký smotanový syr 225 g
práškový cukor 1 šálka
mlieko 1/8 šálky
vanilkový cukor 1 PL
smotana na šlahanie 1 šálka

Banánová plnka:
mäkký smotanový syr 225 g
cukor práškový 1/2 šálky
mlieko 1/4 šálky
banánový puding
smotana na šľahanie 1 1/2 šálky
prášk. cukor 3/4 šálky
Ďaľšie…
sušienky
mlieko 1/2 šálky
banány 3-4 ks
smotana na šlahanie 1/2 šálky
práškový cukor 1/4 šálky

Postup

Smotanový syr a cukor vyšľaháme v mise alebo v mixéri do hladka.
Pridáme mlieko a vanilkový extrakt miešame do hladka.
Vyšľaháme smotanu do tuha.
Pridáme práškový cukor premiešame.
Spojíme vyšľahanú smotanu šľahačku zo smotanovo-syrovou zmesou.

Smotanový syr a cukor vymiešame v mise alebo v mixéri do hladka.
Pridáme mlieko a vymiešame do hladka.
Pridajte vychladnutý predom uvarený puding a miešame do penista.
Vyšľaháme smotanu,pridáme práškový cukor a vyšľaháme do tuha.

Vyšľahanú smotanu zmiešame so syrovo-banánovou zmesou.Premiešame do hladka.

Do formy dáme pergamenový papier,na to dáme kolieska banánov a prelejeme ich polovicou vanilkovým krémom.

Vanilkové sušienky namočíme do mlieka, jednu po druhej a poukladáme ich na vanilkový krém.
Na tieto sušienky natrieme slabú vrstvu,akoby sme len zatreli medzery medzi piškótami banánovú plnku.

Pridáme vrstvu nakrájaných banánov.
Polejeme ich ostatnou banánovou plnkou a na túto natrieme druhú polovicu vanilkovej plnky a rovnomerne rozotrieme.
Dáme stuhnúť do chladničky najlepšie na celú noc.

Vyšľaháme smotanu,pridáme práškový cukor do tuha.
Tortu vyberieme z chladničky,natrieme šľahačkou a ozdobíme plátkami banánov.