Raňajky si môžete spríjemniť aj úžasným sladkým chlebíkom. Fantastický vláčny banánovo-čokoládový chlebík nesmie chýbať pri rannej kávičke.
Suroviny
2 hrnčeky hladkej múky
1 lyžička prášku do pečiva
1 lyžička sódy bikarbóny
1 čajová lyžička soli
3 zrelé banány
1 lyžica mlieka
1 lyžička mletej škorice (podľa chuti, nemusí byť)
1/2 šálky zmäknutého masla
1 šálka cukru
2 vajcia
1 šálka čokoládových lupienkov
Postup
Predhrejeme si rúru na 170 ° C. Trochou masla vymastíme a múkou vysypeme bochníkovú formu, v ktorej budeme náš banánovo-čokoládový chlebík piecť.
Zmiešame preosiatu múku, prášok do pečiva, soľ, sódu bikarbónu v miske.
V druhej miske zmiešame roztlačené banány, mlieko a škoricu.
V tretej miske si maslo vymiešane s cukrom, do tejto zmesi postupne pridáme za stáleho miešania vajíčka. Do cesta primiešame zmes s babánmi a suchú zmes. Čokoládové lupienky pridáme až tesne pred pečením. Nalejeme cesto do pripravenej bochníkovej formy.
Pečieme v predhriatej rúre, kým špáradlo nebude čisté, keď ho zapichneme do stredu bochníka, asi 70 minút pečenia. Necháme vychladnúť 10 min a potom bochník vyklopíme. Podávame až keď bude bochník úplne vychladnutý.
/allrecipes.com/